Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies).. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Jezik:

Oglasi (klikni za detalje):

Registrovani korisnici:

Sada ste na:

IC osvetljivači

Kako od stare noćne optike dobiti novu.

Ako imate noćni monokular, dvogled ili nišan starije generacije, ako ste kupili polovan ili jednostavno uređaj Vam ne pruža  ono što bi od njega hteli, nema potreban domet ili mu je rezolucija preslaba, a niste u mogućnosti da kupite novi, ne bacajte Vašu staru noćnu optiku.

Rešenje nude specjalne IC lampe ili osvetljivači koji Vašoj noćnoj ili digitalnoj optici nude veći domet, obezbeđuju  bolju rezoluciju i kontrast i omogućavaju Vam  pouzdaniju identifikaciju posmatranog na većim udaljenostima.

Da ne ulazimo previše u tehničke detalje i specifičnosti, osnovna podela IC osvetljivača, sa stanovišta potreba korisnika, bila bi na one koji nude dodatno osvetljenje svim noćnim optikama i one koji to nude optikama 2. ili viših generacija i digitalnim optikama. IC osvetljivači koje možete koristiti sa svim noćnim i digitalnim optikama su oni čiji se snop kreće u talasnoj dužini  od oko 850 nanometara, a oni čiji snop prelazi vrednost od 900 nm su pogodni za korišćenje samo s digitalnim i optikama viših generacija. Tu još sledi podela na diodne, laserske i LED, što je možda manje bitno s obzirom na upotrebljivost istih, zatim na tipove montaže, itd.

Možda najbolji primer široke palete IC osvetljivača je onaj koji nam nudi SWT. Tu nalazimo diodne i laserske IC osvetljivače s regulacijom i različitim tipovima montaže (Weaver, Rail...) ali i nove izuzetno  snažne LED IC osvetljivače s mogućnošću montiranja, kako pomoću klasičnih Weaver nosača tako i pomoću specijalnih prihvatnih nosača koji omogućavaju brzo montiranje na tubus dnevne optike ili cevi.

SWT-IC osvjetljivac-m     SWT-cilj-nos-lamp-m    DiodeIR    LaserIR

Ako želite da pročitate više o ovim uređajima i saznati cene, kliknite OVDE.