Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies).. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Jezik:

Želim nižu cijenu !!!

Oglasi (klikni za detalje):

Registrirani korisnici

Sada ste na:

Članci

Ovdje su prikazani članci koji su posvećeni našim principalima, njihovim proizvodima, kategorijama proizvoda, tehnologijama i slično. Pregledajte što vas zanima, pretražite članke po ključnim riječima... Javite nam ako želite da obradimo neku temu.

SWT Hawk 18x50

SWTov dvogled HAWK 18x50 predstavlja jedan od jačih lovačkih dvogleda namijenjenih lovcima i drugim korisnicima koji divljač ili druge objekte slijede i osmatraju na većim udaljenostima Robusan dizajn, gumirano kućište i rebrasti prihvatni dio ga čine otpornim i idealnim za korištenje u svim uvjetima. Neće vam iskliznuti iz ruku i pružitiće vam mogućnost dugotrajnog i neometanog osmatranja sa velikim povećanjem.
Dvogled dolazi sa remenom za nošeje oko vrata, torbicom za nošennje i pohranu, zaštitnim poklopcima okulara i objektiva te krpicom za čišćenje leća.
Leće su stalkene s višeslojinim optičkim premazima i osigravaju oštru i kontrasnu sliku u svim uvjetima, pa i slabim svjetlostim situacijama.
Za dugotrajna osmatranja ima prihvat za montažu na tronožac.

Specifikacija:
Povećanje: 18x
Promjer objektiva mm: 50
Sustav izoštravanja: Središnji
Sustav prizme i stakla: Porro & BAK4
Optički premazi: FMC Vidno polje na 1000m: 73m
Najmanja udaljenost izoštravanja: 7m
Izlazni otvor mm: 7.14
Otklon oka mm: 24
Otporan na padaline: DA
Prilagođen montaži na tronožac: DA
Težina gr.: 1100

Za cijenu i narudžbe kliknite OVDJE.

SWT RGE serija ciljnika

 

 

 

U nastojanju da osigura što je moguće većem broju korisnika kvalitetu uobičajnu za više klase ciljnika, SWT predstavlja novu, RGE paletu. Riječ je o optičkim uređajima namijenjenim lovcima  i koji objedinjuju najnovije tehnologije, materijale i spoznaje iz oblasti proizvodnje optičkih instrumenata za  lovce koji , a koji imaju biti izloženi teškim radnim uvjetima i velikim naprezanjima. Ujedno, cilj je bio proizvesti ciljnik koji će svojom cijenom biti dostupan širem krugu korisnika. To je i postignuto kombinacijom visokokvalitetnih materijala i tehnoloških postupaka kao i velikim proizvodnim serijama.

Što je kod ovih ciljnika drugačije. RGE ciljnike odlikuje slijedeće:

-          RGE“ osvjetljenje srdišnje točke. Pojednostavljeno, riječ je o elektronskom osvjetljenju ciljničke  točke. Osvjetljenje je višestupnjevno i u dvije boje.  Najčešće birano crveno osvjetljenje ćemo koristiti u uvjetima kada je pozadina, lišće, trava i drugo raslinje, dominatno zelene boje te kada kao podlogu u optici imamo dominatno bijele i svijetle boje. To je slučaj kada se lovi zimi i na snijegu. Zelena boja končanica je idealna za primjenu kada su dominantne jesenje boje, žuto lišće i smeđe granje i debla. RGE osvjetljenje središnje točke osigurava idealno uočavanje u svim vremenskim uvjetima i dobima godine.

-          Elegance 4a“ tip končanice.  Riječ je o dobro nam poznatoj  končanici tipa 4a ali ovdje minimalne debljine horizontalnih i vertikalne ciljničke crte.  To osigurava minimalno ometanje vidnog polja i diskretno vodi oko do središnje točke i sigurnog pogotka. Ovaj tip končanice je idealan za brzo stjecanje mete i omogućava jednostavno i brzo ciljanje i s oba otvorena oka te ne zaklanja ciljanu metu ili viđenje pozadine, koliko god ona bila mala.

-          Monotube“ 30milimetrksi duraluminijski jednodjelni tubus ne zahtjeva posebno predstavljanje. Poznat nam je iz drugih serija SWTovih ciljnika. Osigurava veliku svjetlosnu propusnost uz iznimnu čvrstoću a ujedno malu ukupnu težinu ciljnika.

-          10 godina jamstva je dostatan pokazatelj da je u dizajn ove palete ciljnika uloženo svo znanje i prednosti suvremene tehnologije i najnovija dostignuća u razvoju optičkih ciljnika iz čega izvire povjerenje  ove optike koje opravdava tako dugo jamstvo.

-          Na poslijetku tu je cijena. RGE paleta treba osigurati kvalitetan ciljnik s 10 godišnjim jamstvom što je moguće širem krugu korisnika. Stoga i promotivna cijena od 2.499 kn  s PDVom koja ovaj ciljnik uistinu čini dostupnim svim lovcima. 

Prvi u seriji koji su stigli u RH je ciljnik 3-9x50 RGE.

Aktualnu cijenu i mogućnost narudžbe: OVDJE.

 

Osnovne karakteristike:

- povećanje 3-9x
- objektiv: 50mm s višeslojnim optičkim premazima
- končanica: 4a Elegance s dvobojnim osvjetljenjem središnje točke (Crveno i Zeleno)
- 30mm jednodjelni tubus
- napajanje: CR2032
- zaštitni poklopci za objektiv i okular.

  

"BestBuy" lovačke kamere

Predstavljamo vam dvije lovačke / nadzorne kamere koje su svojim karakteristikama i cijenom svrstane u sam vrh Best Buy kategorije uređaja. Riječ je o kompaktnim modelima X-30 i X-30+. Malim ali moćnim kamerama koje svojom jednostavnošću korištenja i postavljanja te kvalitetom slike nadilaze mnoge znatno skuplje modele.

X-30X-30 je među najmanjim ali ujedno najrobusnijim lovačkim kamerama koje ujedno nudi rezoluciju snimljenih fotografija od 12MP. Za Za korištenje je iznimno jednostavna i idealna za lovce, nadzor otvorenih prostora i sl. Koristi samo četiri AA baterije. Ne zahtjeva bilo kakva programiranja, podešavanja ili održavanje. stavite karticu, baterije, uključite i u narednoj posjeti znate tko ili što posjećuje mjesto koje nadzirete.
Dizajnirana je tako da se sav pristup kameri ostvaruje s donje strane, što znači dobro brtvljenje i zaštitu od bilo kakvog prodora vlage.
Koristi samo 4 AA baterije što joj osigurava male dimenzije i težinu te znatno lakše postavljanje i skrivanje od pogleda. Pored navedenog, ako je potrebno, postoji i mogućnost spajanja vanjskih izvora napajanja (solarnog panela ili dr.) kojim se osigurava neprekinuto napajanje kamere.
Nevidljivi 940nM IC osvjetljivač osigurava neometano kretanje divljači i ljudi bez detekcije kamere.
Sve ovo, u promotivnom razdoblju a i nakon njega, je čini apsolutom BEST BUY kamerom na tržištu. Kamerom koja daje najviše za najmanje uloženog novca.
Dimenzije su joj uistinu male - 135*90*55mm, što je čini među najmanjim lovačkim kamerama.
Za više tehničkih detalja i cijenu pogledajte OVDJE.

X-30+Iza koncepta kamere X-30+ stoji isto razmišljanje kao i iza prvijenca iz ove serije, kamere X-30. U iznimno malom paketu ponuditi ono što korisnici traže a izbjeći ono što im se pokazalo nepraktičnim i skupim kod drugih kamera. X-30+ ide korak dalje i integrira dodatne elemente koji ovu kameru čine definitivno najpraktičnijom i najjednostavnijom kamerom za korištenje, bez ikakvih kompromisa u dometu snimanja i kvaliteti prikaza. Uz sve to, cijena je takva da opravdava ono što X-30 koncept čini poznatim.
U nekoliko crtica, ono što predstavlja "+" u odnosu na starijeg brata X+30 je slijedeće:
- napajanje pomoću dvije akumulatorske baterije tipa 18650
- maksimalno pojačan domet snimanja u potpunom mraku na do 20 metara

Navedimo i ostale karakteristike svojstvene ovoj odličnoj i iznimno povoljnoj seriji lovačkih kamera: vidno polje od 120 stupnjeva, IC osvjetljivački element od 49 LED dioda, brzina okidanja od 0,8 sekundi, 3 fotografije i 10 sekundi video zapisa pri svakom okidanju. Kao i kod njenog prethodnika, rukovanje je iznimno jednostavno, bez programiranja i podešavanja bezbroj parametara.
Sve ovo čini kamere iz X-30 serije idealnima za cijeli niz prijena kao npr.. nadzor doma, skladišta, industrijskih objekata, snimanje divljači i kretanja životinja u prirodi.
Za više detalja, tehničke karakteristike i cijenu pogledajte OVDJE.

SWT-Recon, najnoviji zoom

SWTov kompaktni zoom monokular RECON povećanja u rasponu od 10 do 25x će sasvim sigurno udovoljiti potrebama široke palete korisnika, od izletnika, planinara i lovaca do profesionalaca u polju nadzora, protupožarnih službi, ekipa za potragu i spašavanje i drugih. To je stoga što je u tijelu kraćem od 18 cm smješten optički sklop koji nam pruža već spomenuti impozantan raspon povećanja ali i gumiranu konstrukciju koja će osigurati siguran rad i u najtežim terenskim uvjetima. Objektiv promjera 42mm te optički elementi s višeslojnim optičkim premazima osiguravaju dostatnu količinu svjetlosti za zadatke i u najlošijim svjetlosnim uvjetima.
Činjenica da je remen za nošenje povezan s tijelom uređaja putem vijčanog prstena nam otvara još jedan mogući oblik primjene. To su dugotrajna osmatranja postavljanjem Recona na tronožac ili neki od SWTovih adaptera za optike (vidi u grupi proizvoda Optika-dnevna; dodatna oprema) kao npr. "Clip", "Scope" ili "Spider".
Činjenica da je sve ovo upakirano u monokularno tijelo znači da je ovaj vrhunski optički instrument dvostruko manji i dvostruko lakši od klasičnih dalekozora, što je iznimno bitno za svakog onog korisnika koji zna što znači nositi svu opremu koju zahtjeva pred njega postavljen zadatak ili cilj.
Recon se isporučuje s torbicom za nošenje o remenu, kripicom za čišćenje leće i remenom za nošenje oko vrata ili ruke.

Tehničke karakteristike:
Raspon povećanja: 10x - 25x
Promjer objektiva: 42mm
Vidno polje (kut): 3.3° - 2.4°
Vidno polje (linearno) 51 - 38 m/1000 m
Otklon oka: 14.0mm
Izlazni otvor: 2.8mm - 1.4mm
Najbliža točka izoštravanja: 0,6m.
Optički premazi: Višeslojni optički premazi
Način izoštravanja: Centralni sustav izoštravanja
Vodonepropusan: da
Mogućnost montaže na tronožac: da 1/4"
Težina: 317g.
Duljina: 17,5cm.
Jamstvo: 10g.

Za detalje, naručivanje i cijene pogledajte OVDJE.

Zašita izoliranih posjeda

Zaštita lovačkih i planinarskih domova i svih drugih izoliranijih objekata i objekata bez struje.

Sve su učestaliji sluačajevi gdje vlasnici ili korisnici nalaze da se u njihove „udaljene“ ,a nerijetko i manje udaljene, objekte neovlašteno ulazilo. Čak i da nije ništa vrijedno otuđeno, činjenica je da su obično, s ciljem da se uđe u predmetni  objekt, u najmanju ruku razbijeni brava,  vrata  ili prozor. Da li je bilo daljnje štete, često ovisi o motivaciji onih koji su provalu i počinili te vremena kojeg  su imali za „razgledavanje“. Vjerojatno je da su otuđeni predmeti od zanimanja za počinitelja. Predmeti koje može brzo unovčiti ili osobno iskoristiti. Činjenica ostaje da je vlasnicima počinjena šteta, otuđene stvari uz gorak okus u ustima i osjećaj da ste osobno povrijeđeni i da vaš  prostor nije više siguran i stvarno vaš koliko ste do sada mislili da jeste.

U svim ovim situacijama, jedna je stvar ipak nedvojbena. Da je predmetni objekt bio branjen vjerojatno je da bi počinitelji odustali od namjere i odabralli neki drugi objekt kojem je lakše pristupiti ili je u njega bilo lakše ući. Iz navedenog slijedi da je rješenje poduzeti nekoliko jednostavnih stvari kako bi  svoj prostor učinili ovakvim počiniteljima manje atraktivnim te se zaštitili od buduće i potencijalne štete.

-          Potencijalnim počiniteljima treba onemogućiti neometani i neprimjećeni prilaz objektu.

-          Ako već i priđu samom objektu, njihov dolazak mora biti „glasno“ obznanjen i vidljiv.

-          Ako i uđu u objekt mora im biti jasno da nisu dobrodošli te da su „domaćini“ o njihovoj posjeti obavješteni  i da nemaju vremena za razgledavanje i samoposluživanje.

Obično je dovoljno samo dati do znanja da je objekt branjen kako bi se pokolebalo počinitelje u provedbi za nas štetnog nauma. Nailazak na početne prepreke kao što su npr. automatskko osvjetljavanje skrovitih pravaca pristupa, zvučna upozorenja na putu pristupa i sl. odmah kod počinitelja postavlja nedoumicu u pogledu onoga što ih još čeka. Ako već dođe do neovlaštenog ulaska, dobro je da imamo integriran neki sustav dojave o situaciji.

Situaciju za vlasnika ovakvih objekata dodatno komplicira činjenica da su oni, zbog svoje lokacije, vrlo rijetko spojeni na električnu mrežu i telefonsku infrastrukturu.

Iz tog vam razloga ovdje predstavljamo nekoliko mogućnosti koje vam stoje na raspolaganju za učinkovito odvraćanje i ometanje potencijalnog napada te dojavu o pokušaju provale ili počinjenju provale. Na kraju, sve to možete i evidentirati primjenom financijskih vrlo povoljnih nadzornih/lovačkih kamera kao što su X-30 ili X-30+.

Dakle, prvo što možemo učiniti je onemogućiti prikriveni tj. neopažni pristup branjenom prostoru. To je GardenGuardnajjednostavnije postići posebnim, energetski neovisnim rasvjetnim sustavima. Moguće je primjeniti sustave koji su stalno uključeni noću, ili pak one koji se pale na neki poticaj. Obično je riječ o detekciji kretanja osobe . Bitno za ove sustave je da su energetski neovisni ili iznimno ekonomični. U kratkom, to bi značilo da posjeduju ili izvor dugotrajnog napajanja ili pak mogćnost samo-punjenja.

SolarMotionDruga mjera prevencije bi bila zvučno upozorenje počinitelja na činjenicu da je njegova namjera prepoznata, da je detektiran i da je o tome vjerojatno netko obavješten. Ovdje je riječ o zvučnim alarmima s detekcijom pokreta. Kako je energetska neovisnost i ovdje bitna, tako je važno da i ovi sustavi imaju ili vlastiti izvor napajanja ili dugotrajnu autonomiju rada. Ako posjeduju i jedno i drugo, tim bolje. Tu kao primjer možemo navesti mali, vodootporni alarmni sustav sa vlastitom akumulatorskom baterijom i solarnim napajanjem – SolarMotion.  SolarMotion je moguće postaviti tako da se aktivira samo u slučaju detekcije noću, ili pak da bude aktivan cijeli dan i noć. Autonomija s napunjenom baterijom mu je oko 30 dana ili 300 aktivacija. Za trajnu autonomiju mu je dovoljno i 1 sat sunčeve svjetlosti dnevno.

 Ovdje su zanimljivi i mali i jeftini zvučni alarmi koje možemo pretvoriti u prave male „zamke“ i postaviti ih na raznim mjestimao kojima ovdje govorimo najčešće nemaju struju niti telefonsku liniju, moramo se osloniti na dojavne sustave  te spojiti na način da se aktiviraju i potezanjem improvizirane uzice ili pomakom grane i sl. To bi bili MALI I VRLO JEFTINI MAGNETNI ALARMI ILI ALARMI KOJI DETEKTIRAJU VIBRACIJE kao npr.  magnetni AL-05 ili vibracioni AL-04.

Ako želimo imati i dojavu o neovlaštenom ulasku u branjeni prostor priča postaje malo ozbiljnija. Kako objekti koji posjeduju mogućnost dojave SMSom ili otvaranjem direktne mobitel komunikacije.
Tu možemo navesti dva moguća rješenja. Jedno bi bio iznimno mali i svestran AL-GSM Door. Riječ je o malarmnom sustavu veličine kutije šibica koji ima mogućnost detektirajna prekida magnetnog toka, detektiranja vibracija te detektiranja buke i glasova. Uz dojavu SMSom, te omogućava vlasniku da u svakom trenutku nazove alarm i osluškuje što se u prostoru zbiva.

Drugo moguće rješenje je, kako joj i samo ime kaže, već pomenuta svojevrsna kraljica autonomnih alarmnih sustava – SolarQueen. Riječ je o sustavu koji se napaja solarnom energijom, ima detektore pokreta, magnetni senzor, daljinski upravljač te mogućnost komuniciranja i dojava na telefon ili mobitel vlasnika. Ne samo to, već ga korisnik može aktivirati, gasiti i prilagođavati niz parametara daljinski, sms porukama. Sve to je upakirano i iznimno mali, kompaktan i energetski iznimno štedljiv sustav uzbunjivanja. Ovaj sustav ima mogućnost proširenja dodatnim senzorima za detekciju pokreta i ulaska ali i senzorima poplave i drugih neželjenih pojava.

Paleta mogućih rješenja je dosta široka. Sve ovdje navedene uređaje možete pogledati u našoj MALOPRODAJI ili pak detaljne opise i cijene na našem web-shopu na ovom LINKU

.

EXi paleta ciljnika

SWT paleta ciljnika je proširena novim, EXi modelima. Novim modelima dizajniranim u najvećoj mjeri u skladu sa zahtjevima suvremenih korisnika i njihovim potrebama. 
U prvom redu je tu mogućnost jednostavne integracije dnevnih ciljnika i dodatne opreme koja se danas sve više koristi u lovu. Tako na primjer, zbog što je moguće jednostavnije uporabe cijele palete digitalnih, termovizijskih i noćnih dodataka, EXi paletu odlikuje glatki obod objektiva i okulara. Na taj način ne postoje prepreke za jednostavno spajanje tih dodataka s dnevnom optikom. Ne postoje prstenovi za izoštravanje na objektivu, niti pak često viđeni regulatori stupnjaosvjetljenja končanice na okularnom sklopu. I prsten objektiva kao i okularni sklop su "čisti", bez obstrukcija i pravilnog oblika tako da se odgovarajući adapteri mogu jednostavno i sigurno umetati cijelom s vojom duljinom. Kod EXi serije su regulator osvjetljenja končanice ili regulator paralakse premješteni na položaj uz regulator položaja končanice, tj. na središnji dio ciljnika.
Svi optički elementi su izrađeni od vrhunskih materijala a končanica je tipa 4a i gravirana na staklu. Osvjetljava se samo središnja točka crvene boje i u više stupnjeva osvjetljenja. Primjenjeni su višestupnjevni optički premazi što nam daje odličnu, kristalno čistu i jasnu sliku visoke definicije.
Tijelo ove palete ciljnika je izrađeno u "Monolyth" konstrukciji, tj. tubus je iz jednog dijela od aluminijskih legura korištenih u zrakoplovnoj industriji. Dakle riječ je o laganim i ujedno iznimno čvrstim i otpornim ciljnicima.
Svi optički elementi su izrađeni od stakla  i zaštićeni su višeslojnim optičkim premazima. To nam jamči vrhunski prijenos svjetlosti i kristalno čistu sliku. 
Končanica je tipa 4a, gravirana na staklu s osvjetljenjem središnje ciljne točke. Dakle, idealna končanica namijenjena za lov divljači.
Sa ciljnicima EXi serije se isporučuju prekloponi zaštitni poklopci koji se po potrebi mogu i skinuti
Ne manje važna je činjenica kako EXi serija nosi jamstvo od 10 godina.

 

Dostupni modeli iz EXi serije u ovom trenutku su širokokutni ciljnik 1-6x24 te ciljnik s 50 milimetarskim objektivom 1.5-8x50. Više detalja o ovim modelima pogledajte OVDJE.